Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφεραν 2.835.533 ΗΠΑ

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφεραν 2.835.533 ΗΠΑ

Όλα αυτά έρχονται ώρες μετά την πολυάσχολη Ημέρα των Εγκαινίων που είδε τον Μπάιντεν να ενέκρινε 15 εκτελεστικά διατάγματα, συμπεριλαμβανομένης της εντολής που απαιτεί τη χρήση μάσκας σε κτίρια και σε εδάφη που ελέγχονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

– Τζόι Γκάρισον

Η Amazon λέει ότι μπορεί να βοηθήσει στον εμβολιασμό 100 εκατομμυρίων Αμερικανών σε 100 ημέρες

Η Amazon προσφέρει τη βοήθειά της στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν με την κυκλοφορία των εμβολίων για τον COVID και εργάζεται για να εμβολιάσει τους υπαλλήλους της «το συντομότερο κατάλληλο χρόνο». Σε επιστολή που απέστειλε στον Μπάιντεν και με ημερομηνία Τετάρτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος Καταναλωτών της Amazon Worldwide, Ντέιβ Κλαρκ είπε ότι ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι έτοιμος να αξιοποιήσει τις δραστηριότητές του για να βοηθήσει στον εμβολιασμό 100 εκατομμυρίων Αμερικανών στις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης του προέδρου.

«Η ζυγαριά μας μας επιτρέπει να έχουμε ουσιαστικό αντίκτυπο άμεσα στη μάχη κατά του COVID-19 και είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια», έγραψε ο Κλαρκ.

– Μπρετ Μολίνα

Η Eli Lilly λέει ότι η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα μειώνει τον κίνδυνο του COVID-19

Ένα φάρμακο που αναπτύχθηκε από την Eli Lilly and Company μείωσε δραματικά τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωματικής COVID-19 στους κατοίκους γηροκομείων, δήλωσε η εταιρεία. Από τους 299 κατοίκους, οι μισοί από τους οποίους έλαβαν εικονικό φάρμακο, αυτοί που τυχαιοποιήθηκαν για να λάβουν το φάρμακο bamlanivimab είχαν έως και 80% χαμηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον COVID-19, σύμφωνα με μια μελέτη που δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης στους ίδιους οίκους ευγηρίας ήταν επίσης στατιστικά λιγότερο πιθανό να προσβληθούν από συμπτωματικό COVID-19 μετά τη λήψη του bamlanivimab, το οποίο χορηγήθηκε σε δόση 4.200 mg. Μεταξύ 41 κατοίκων που βρέθηκαν ήδη θετικοί στον ιό, κανένας δεν πέθανε μετά τη λήψη του φαρμάκου σε σύγκριση με 4 θανάτους στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Είστε έτοιμοι να απολαύσετε τη ζωή χωρίς το βάρος του πόνου στις αρθρώσεις; Το συμπλήρωμά μας μπορεί να το κάνει να συμβεί. Επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://hondrostrong-website.com/el/ για να παραγγείλετε.

«Τα αποτελέσματα αυτής της καινοτόμου μελέτης υποστηρίζουν περαιτέρω την πεποίθηση ότι το bamlanivimab – και ενδεχομένως άλλα μονοκλωνικά αντισώματα – μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα και μπορεί ακόμη και να αποτρέψει τον COVID-19», δήλωσε ο Δρ Myron S. Cohen, ο οποίος βοήθησε στη μελέτη και διευθύνει το Ινστιτούτο για Παγκόσμια υγεία και μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

– Κάρεν Γουάιντραουμπ

Οι θάνατοι από Αλτσχάιμερ αυξάνονται καθώς οι ζωές ασθενών «ανατρέπονται» από την πανδημία

Σε εθνικό επίπεδο, περίπου 259.250 άτομα με Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας αναμενόταν να πεθάνουν πέρυσι, σύμφωνα με την Ένωση Αλτσχάιμερ. Ωστόσο, ομοσπονδιακά δεδομένα που αναλύθηκαν από την ένωση δείχνουν ότι ο αριθμός των θανάτων από άνοια, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ήταν 16% υψηλότερος από το αναμενόμενο. Οι ειδικοί που εργάζονται σε εξηγήσεις για τους πρόσθετους 40.000 θανάτους λένε ότι είναι πιθανό μερικοί άνθρωποι να πέθαναν από μη διαγνωσμένες περιπτώσεις COVID-19. Είναι επίσης πιθανό ορισμένοι να είδαν το επίπεδο της φροντίδας που έλαβαν από καταπονημένους φροντιστές να μειώνεται με την πανδημία. Και υπάρχει το θέμα των πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό που αλλάζουν τη ρουτίνα, περιορίζουν τους επισκέπτες και εξαναγκάζουν την απομόνωση.

«Αν είσαι περιορισμένος σε ένα τέτοιο μέρος, δεν έχεις κανέναν να υποκινήσει και να κάνει τα πράγματα μαζί σου», είπε ο George Pitchford, 78 ετών, συνταξιούχος στο Sylvan Lake του Μίσιγκαν. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν έχει αντίκτυπο στην παρακμή σου».

– Georgea Kovanis, Detroit Free Press

Το CDC παρατείνει το ομοσπονδιακό μορατόριουμ έξωσης έως τις 31 Μαρτίου

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων θα παρατείνουν μια εντολή που εμποδίζει τους ιδιοκτήτες να εκδιώξουν τους ενοικιαστές έως τις 31 Μαρτίου, προστατεύοντας έως και 40 εκατομμύρια Αμερικανούς από τον εκτοπισμό, ανακοίνωσε την Τετάρτη η νέα Διευθύντρια του CDC Rochelle P. Walensky.

«Πρέπει να δράσουμε για να μειώσουμε τα κρούσματα και να κρατήσουμε τους ανθρώπους στα σπίτια τους και έξω από χώρους συγκέντρωσης –όπως καταφύγια– όπου ο COVID-19 μπορεί να πάρει ακόμα πιο ισχυρή βάση», είπε ο Walensky σε δήλωση.

Μια μελέτη της παγκόσμιας επενδυτικής εταιρείας Stout εκτιμά ότι έως και 14 εκατομμύρια νοικοκυριά θα μπορούσαν ήδη να βρίσκονται κοντά στην έξωση, με έλλειμμα ενοικίων άνω των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εντολή, που εκδόθηκε από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον Σεπτέμβριο, επρόκειτο να λήξει στις 31 Ιανουαρίου, αλλά το CDC έλαβε εντολή να την παρατείνει κατά τη διάρκεια μιας σειράς εκτελεστικών διαταγών που υπέγραψε την Τετάρτη ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

– Joey Garrison και Courtney Subramanian, USA TODAY

Ειδικοί στον τομέα της υγείας: Το 2020 μπορεί να είναι το πιο θανατηφόρο έτος στην αμερικανική ιστορία

Οι προκαταρκτικοί αριθμοί δείχνουν ότι το 2020 είναι σε καλό δρόμο να γίνει το πιο θανατηφόρο έτος στην ιστορία των ΗΠΑ , με περισσότερους από 3,2 εκατομμύρια συνολικούς θανάτους – περίπου 400.000 περισσότερους από το 2019 – μια απότομη αύξηση που οι ειδικοί δημόσιας υγείας αποδίδουν στον COVID-19 και ευθυγραμμίζεται με τους αναφερόμενους θανάτους από τη νόσο .

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφεραν 2.835.533 θανάτους στις ΗΠΑ το 2019. Πριν από την πανδημία, τα μοντέλα προέβλεπαν έναν ελαφρώς υψηλότερο αριθμό, περίπου 2,9 εκατομμύρια θανάτους, για το 2020, δήλωσε ο Δρ Τζέρεμι Φάουστ, γιατρός επειγόντων περιστατικών στο Brigham and Women’s Hospital.

Δεν είναι τυχαίο, είπε, ότι οι 400.000 υπερβολικοί θάνατοι μοιάζουν πολύ με τον αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό στις ΗΠΑ, ο οποίος είχε ξεπεράσει τους 407.000 έως την Πέμπτη στις 2 μ.μ. ET, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

«Αυτή δεν είναι μια εποχική αλλαγή ή απλώς μια τυχαία κακή χρονιά», είπε ο Φάουστ. «Αυτό μπορεί να δει ξεκάθαρα κάθε άτομο που μπορεί να πιστοποιήσει σωστά αυτούς τους αριθμούς είναι μια ιστορική αύξηση της υπερβολικής θνησιμότητας. Αν το συνδυάσουμε με τον αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό, είναι παιχνίδι, σετ, αγώνας».

– Adrianna Rodriguez, ΗΠΑ ΣΗΜΕΡΑ

Συμβολή: The Associated Press

Η Kim Hagood, 50, ενθουσιάστηκε όταν άκουσε ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων τις επόμενες ημέρες πιθανότατα θα εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer-BioNTech για τον COVID-19 για νέους 12 έως 15 ετών.

Αν και ο 10χρονος γιος της, Μπλέικ, δεν θα πληρούσε ακόμη τις προϋποθέσεις, η εταιρεία είπε κατά τη διάρκεια μιας τριμηνιαίας κλήσης για τα κέρδη την Τρίτη ότι θα ζητήσει άδεια για παιδιά ηλικίας 2 έως 11 ετών μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τους New York Times.

«Αν μπορέσει να κάνει αυτό το εμβόλιο μέχρι το τέλος του έτους, θα ήμουν ενθουσιασμένος», είπε ο Hagood, ο οποίος έλαβε το εμβόλιο Johnson & Johnson τον Απρίλιο στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα. «Δεν θέλω να αρπάξω την ευκαιρία να αρρωστήσει το παιδί μου (από COVID-19) και να καταλήξει στο νοσοκομείο».

Δεν αισθάνεται κάθε γονιός έτσι.

Το πενήντα οκτώ τοις εκατό των γονέων ή των φροντιστών δήλωσαν σε έρευνα τον Μάρτιο ότι θα εμβολιάζονταν τα παιδιά τους κατά του COVID-19, μια πτώση από το 71% που δήλωσαν ότι θα εμβολιάζονταν οι ίδιοι, σύμφωνα με μια έκθεση του ParentsTogether , μιας εθνικής οργάνωσης. που παρέχει εκπαίδευση και πόρους για οικογένειες.

Μια πιο πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην έκδοση Απριλίου του Kaiser Family Foundation’s Vaccine Monitor βρήκε ότι το 32% των γονέων είπε ότι θα περιμένει να δει πώς λειτουργεί το εμβόλιο πριν εμβολιαστεί το παιδί τους και το 19% είπε ότι σίγουρα δεν θα έκαναν το παιδί τους εμβολιασμένα.

Οι άνθρωποι είναι φυσικά πιο προσεκτικοί με τα παιδιά τους, είπε η Mary Carol Burkhardt, παιδίατρος και αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο Νοσοκομείο Παίδων του Σινσινάτι.

«Βλέπουμε σίγουρα και τις δύο όψεις του νομίσματος», είπε. «Μερικοί γονείς θέλουν να είναι πρώτοι στη σειρά και θέλουν να προστατεύουν τα παιδιά τους… από την άλλη πλευρά, έχουμε πολλές οικογένειες που δεν διστάζουν αλλά δεν θέλουν να είναι οι πρώτοι».

Στην έρευνα ParentsTogether τον Μάρτιο, οι γονείς είπαν ότι ανησυχούν για τις βραχυπρόθεσμες παρενέργειες, τις άγνωστες μακροπρόθεσμες παρενέργειες, την ταχύτητα ανάπτυξης του εμβολίου και την έλλειψη ευκαιρίας για μακροπρόθεσμες μελέτες.

«Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να αισθανθούν όλοι οι γονείς άνετα με το εμβόλιο, αλλά αυτό που ελπίζω να καταλάβουν οι άνθρωποι… είναι ότι αυτό γίνεται μέρος ενός τρόπου προστασίας των παιδιών και της κοινότητάς μας», δήλωσε η Bethany Robertson, συνιδρύτρια και συν-διευθυντής του ParentsTogether που έγραψε την έκθεση διστακτικότητας εμβολίου.

Ένας από τους τρόπους για να ενθαρρύνουμε τους εμβολιασμούς είναι να αλλάξουμε τη συζήτηση σχετικά με τον δισταγμό, είπε η Clarissa Dudley, παιδίατρος στο Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων στην Ουάσιγκτον. Αντί να κατηγοριοποιήσει έναν γονέα ως «διστακτικό για τα εμβόλια», συνιστά να τον αναφέρετε ως «σκεπτόμενο» για να αποφύγετε τα συναισθήματα ντροπής και ενοχής των γονέων.

«Υπάρχει πολλή σκέψη ότι βάζουν σε αυτές τις αποφάσεις», είπε. «Μερικοί γονείς νιώθουν ότι τους κατηγορούν επειδή δεν μπαίνουν σε όποια απόφαση τους πει κάποιος να πάρουν».

Οι ειδικοί του Heath είπαν ότι η στοχευμένη εκπαίδευση μέσω αξιόπιστων αγγελιοφόρων, όπως οι ηγέτες της κοινότητας ή ο παιδίατρος ενός παιδιού, είναι το κλειδί για την εξάλειψη της παραπληροφόρησης.

Είναι σημαντικό να εμπλέκονται τα παιδιά σε συνομιλίες για τα εμβόλια, ειδικά τα μεγαλύτερα ηλικίας 12 έως 17 ετών, είπε ο Ντάντλι.

«Πρέπει να εμπλέξεις το παιδί από νωρίς, από τη στιγμή που θα είναι σε θέση να επικοινωνήσει για να καταλάβει το σώμα του», είπε. «Αν κατανοείς το σώμα σου, είσαι πιο ικανός να κάνεις υγιεινές επιλογές».

Πολλοί από αυτούς τους έφηβους θα γίνουν 18 τα επόμενα δύο χρόνια και θα μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους αν θέλουν να εμβολιαστούν, είπε. Είναι σημαντικό να έχουν τα κατάλληλα εργαλεία και εκπαίδευση για να πάρουν αυτή την απόφαση όταν έρθει η ώρα.

Τα σχολεία μπορεί να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη λήψη εμβολίων κατά του COVID-19, όπως συμβαίνει με άλλα παιδικά εμβόλια, αν και τα σχολεία δεν επιβάλλουν στα παιδιά να εμβολιάζονται επειδή τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι εγκεκριμένα από τον FDA μόνο για χρήση έκτακτης ανάγκης.

Η Pfizer και ο Γερμανός συνεργάτης της, BioNTech, υπέβαλαν αίτηση στον FDA την Παρασκευή για πλήρη έγκριση του εμβολίου τους για τον COVID-19. Αν και δεν είναι σαφές πόσο χρόνο θα χρειαστεί ο FDA για να επανεξετάσει τα δεδομένα που θα υποβάλουν οι εταιρείες τις επόμενες εβδομάδες, η πλήρης έγκριση μπορεί να ενθαρρύνει τα σχολεία να επιβάλλουν εμβολιασμούς.

Περισσότερα: Η Pfizer-BioNTech αναζητά την πλήρη έγκριση του FDA για το εμβόλιο COVID-19

Περισσότερα: Η ισότητα των εμβολίων παραμένει άπιαστη καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού για άτομα με έγχρωμες καθυστερήσεις

«Δεν είμαι σίγουρος αν τα σχολεία γνωρίζουν πόσο ισχυρά είναι», είπε ο Ντάντλι. «Ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που μας βοηθούν τους παιδιάτρους είναι τα σχολεία… Ελπίζω τα σχολεία να προχωρήσουν πολύ γρήγορα για να πουν ότι απαιτείται εμβόλιο ώστε να έχουμε την υποστήριξη».

Πολλοί γονείς επιθυμούν απεγνωσμένα να επιστρέψουν τα παιδιά τους στο σχολείο επειδή ανησυχούν για την ψυχική και αναπτυξιακή υγεία του παιδιού τους.

Η έλλειψη κοινωνικής αλληλεπίδρασης που βιώνουν τα παιδιά καθημερινά στο σχολείο μπορεί να επηρεάσει τα αναπτυξιακά ορόσημα του παιδιού, τα οποία μπορεί να εκδηλωθούν με ξεσπάσματα και άλλα στοιχεία συμπεριφοράς, είπε ο Ντάντλι.

«Οι περισσότεροι γονείς αναγνωρίζουν πλέον ότι ο κίνδυνος να κρατήσουν το παιδί τους στο σπίτι και απομονωμένο υπερτερεί του κινδύνου εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών από το εμβόλιο και θέλουν πραγματικά τα παιδιά τους να επιστρέψουν στο σχολείο με ασφάλεια», είπε.

Τα νοσοκομεία άρχισαν να προεγγράφουν εφήβους για το εμβόλιο Pfizer για τον COVID-19 εν αναμονή της έγκρισής του και πολλοί γονείς εκμεταλλεύονται την ευκαιρία.

Από την έναρξη της προεγγραφής την Τετάρτη, περισσότεροι από 4.100 νέοι ηλικίας 12 έως 15 ετών έχουν εγγραφεί για να εμβολιαστούν στο Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων στην Ουάσιγκτον από το πρωί της Παρασκευής.

«Οι παιδίατροι έχουν το προνόμιο να έχουν την τιμή να φροντίζουν το πιο πολύτιμο αγαθό (των γονέων), επομένως από την αρχή, πρέπει να αναπτύξουμε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης», είπε ο Ντάντλεϊ. «Θέλουμε να συνεργαστούμε στενά μαζί τους για να τους οδηγήσουμε σε έναν χώρο όπου έχουν τις περισσότερες πληροφορίες και να κάνουν υγιείς επιλογές για αυτούς και τα παιδιά τους».

Ακολουθήστε την Adrianna Rodriguez στο Twitter: @AdriannaUSAT.

Η κάλυψη για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών στο USA TODAY γίνεται εν μέρει δυνατή με επιχορήγηση από το Masimo Foundation for Ethics, Innovation and Competition in Healthcare. Το Ίδρυμα Masimo δεν παρέχει συντακτικά στοιχεία.

Το εμβόλιο COVID-19 από την φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και το γερμανικό συνεργάτη της, το εμβόλιο BioNTech είναι ασφαλές και εξαιρετικά αποτελεσματικό για τους εφήβους, σύμφωνα με μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία, που δημοσιεύθηκε νωρίς την Τετάρτη.

Σε εφήβους 12 έως 15 ετών, ο εμβολιασμός οδήγησε σε υψηλότερη προστατευτική απόκριση αντισωμάτων από ό,τι στους ενήλικες και ήταν 100% αποτελεσματικός έναντι της συμπτωματικής νόσου, σύμφωνα με τη μελέτη 2.260 εφήβων.

Το εμβόλιο δύο εμβόλων Pfizer-BioNTech είχε εγκριθεί για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω με βάση προηγούμενες δοκιμές, αλλά όχι σε νεότερους εφήβους.

Την περασμένη εβδομάδα, οι εταιρείες άρχισαν να δοκιμάζουν το εμβόλιο τους σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. την επόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσουν τις δοκιμές σε ηλικίες 2 έως 5 ετών και αργότερα θα εξετάσουν παιδιά 6 μηνών έως 2 ετών. Τα αποτελέσματα από αυτές τις δοκιμές θα είναι διαθέσιμα αργότερα φέτος.

Η Moderna, η οποία διαθέτει επίσης εμβόλιο για τον COVID-19, μελετά το εμβόλιο του σε εφήβους από τον Δεκέμβριο και ξεκίνησε μια δοκιμή σε μικρότερα παιδιά στα μέσα Μαρτίου.

Contents

Related Posts